Ar Jums jau yra 20 metų?

Apgailestaujame, tačiau į svetainę gali patekti tik asmenys sulaukę 20 metų.

Pranešimai spaudai

Kauno Technologijų Universiteto studentams atsiveria išskirtinės galimybės

Kauno technologijos universitetas (KTU) pasirašė partnerystės sutartį su seniausiai Lietuvoje nepertraukiamai veikiančia gamybos įmone – Kaune įsikūrusiu bravoru „Volfas Engelman“. Ši sutartis suteiks unikalią galimybę KTU maisto technologijų studentams praktikuotis vos pernai duris atvėrusiame ypač moderniame gėrimų gamybos kompetencijų centre – „Volfas Engelman Studijoje“. Į jo įrengimą įmonė investavo daugiau nei 1 mln. eurų.
Pasak KTU Nacionalinio inovacijų ir verslo centro technologijų perdavimo projektų vadovo Tado Prasausko, pasaulio universitetuose toks bendradarbiavimas yra įprasta ir efektyvi praktika, kuri naudinga tiek universiteto studijų kokybės gerinimui, tiek šalies mastu.
„Sėkmingas mokslo ir verslo bendradarbiavimas sąlygoja inovacijų sklaidą, kuri skatina šalies konkurencingumą. Tokios partnerystės dažnai paspartina naujų produktų ir paslaugų sukūrimą – idėjas svarbu komercializuoti, siekti, kad jos duotų ekonominės naudos, nes kitaip jos liktų tik idėjomis. Būtent čia ir atsiskleidžia mokslo ir verslo bendradarbiavimo būtinybė”, – tikina T. Prasauskas.
Jis pažymi, kad aukštojo mokslo bendradarbiavimas su verslu ypač aktualus ir patiems studentams. Jau besirinkdami universitetą, jie į tai vis dažniau atsižvelgia, mat juos traukia galimybės įsidarbinti pabaigus studijas, o praktika yra būdas užmegzti kontaktą su potencialiais darbdaviais.
Toks kontaktas, kaip teigia bravoro „Volfas Engelman“ generalinis direktorius Marius Horbačauskas, naudingas abiem pusėms.
„Kaip ir daugelis stambių šalies gamybos įmonių, susiduriame su darbuotojų emigracija, o jaunimas taip pat vis dažniau renkasi mokslą ir karjerą užsienyje. Todėl verslo ir aukštojo mokslo įstaigų bendradarbiavime tapo esmingai svarbu suvienyti pajėgas tam, kad užaugintume ir rinkoje išlaikytume, įdarbintume naują specialistų kartą”, – įsitikinęs M. Horbačauskas.
Minėtoje partnerystės sutartyje numatytos ir skatinamosios stipendijos, kurias jau ne pirmą kartą įsteigė specialus Suomijos „Olvi” įmonių grupės, kuriai priklauso bravoras, fondas. Šis fondas remia aukštųjų mokyklų studentus Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Šiais mokslo metais Lietuvoje stipendijoms iš viso bus padalinta 5 tūkst. Eur suma, iš kurios 3 tūkst. Eur atiteks gabiausiems KTU studentams.
„Tokios stipendijos labai motyvuoja, nes supranti, kad tavo įdėtos pastangos ir atliktas darbas yra įvertinamas. Be to, smagu, kad gauti rezultatai lieka ne šiaip sau, o yra panaudojami verslo praktinėje veikloje. Mes gavome praktinių žinių, susijusių su įmonės veikla ir realiai vykdomu darbu, o verslininkai – mokslinį pagrindimą, kuriuo remiantis gali tobulinti savo produktus arba kurti naujus“, – pasakojo KTU Cheminės technologijos fakulteto Maisto produktų technologijų programos magistrantė Greta Stankevičiūtė, gavusi „Volfas Engelman“ stipendiją už kartu su kita studente atliktą tiriamąjį darbą.
KTU mecenatų stipendijos, t. y. tos, kurias įsteigia įmonės ir fondai, studentams skiriamos du kartus per metus. Stipendijų dydį ir teikimo kriterijus dažniausiai nustato teikėjas. Dažniausiai stipendijos būna vienkartinės, o jų dydis svyruoja nuo 300 iki 1 tūkst. eurų. Pernai KTU stipendijas gavo 138 studentai, bendra jų suma sudarė 83,5 tūkst. Eur.