Volfas Engelman - BALTA PINTA
Kvietinis alus BALTA PINTA, gaminamas naudojant kviečių salyklą, jis išsiskiria lengvu, gaiviu, salsvu skoniu, gelsva spalva ir kremine tekstūra. Jo gamybai naudojamos specialios viršutinės fermentacijos alaus mielės, kurių dėka brandinimo metu susiformuoja bananus ir gvazdikėlius primenantys aromatai. Prieš patiekiant kvietinį alų, rekomenduojama atvėsinti jį iki 8-10 laipsnių temperatūros.
Kvietinio alaus skoninės savybės ir aromatas geriausiais atsiskleidžia supylus jį į būtent šiai rūšiai skirtą taurę – siaura apačia ir praplatintu viršumi. Tokioje taurėje angliarūgštės burbuliukai išsiskiria iš lėto, saugodami alaus išraiškingumą ir suformuodami itin standžią putą. Supilti kvietinį alų iš butelio į taurę – tam tikras ritualas, jo metu tuščia taurė uždedama ant butelio, tada butelis su taure apverčiamas, ir alus pilamas po truputį keliant butelį aukštyn. Šis ritualas sumanytas ne dėl atraktyvaus pylimo būdo, bet tam, kad butelyje esančios alaus mielės sukiltų nuo dugno ir tolygiai pasiskirstytų įpiltojo taurėje.
Bravariškoji tradicija moko džentelmeniškai pasveikinti vienas kitą taurės dugneliu, kad baltos putos kepurė nenukristų.
Stiprumas: 5,0%