Description
„Volfas Engelman Alaus laiškai Hoptimist“ puikiai dera su patiekalais, kurie pabrėžtų alaus savybes: sodrų salyklinį skonį, apynių kartumą ir citrusinius bei tropinius aromatus. Tokie deriniai leistų išryškinti alaus aromatingumą ir suteiktų malonų skonio balansą. Štai keletas patiekalų idėjų derinimui:
- Pagrindiniai patiekalai: grilyje keptas viščiukas su citrusiniu marinatu – citrinų, apelsinų ir čiobrelių marinatas suteiktų gaivumo, o kepta vištiena puikiai derėtų su sodria alaus gintaro spalva ir Mosaic apynių citrusinėmis natomis.
Kiaulienos šonkauliai su BBQ padažu: saldžiarūgštis padažas su lengva dūmo nata subalansuotų alaus kartumą ir suteiktų skonio kontrastą.
Azijietiški aštrūs wok patiekalai: stir-fry su krevetėmis, daržovėmis, imbieru ir česnaku. Apynių kartumas puikiai „nukarpo“ riebalus ir susiderina su aštrumu.
Jautienos mėsainis su čederio sūriu ir karamelizuotais svogūnais: šis patiekalas išryškintų karamelinio salyklo natūralų saldumą ir aromatingą Mosaic apynių pobūdį. - Jūros gėrybės: lašiša su apelsinų-glajaus padažu: lengvai karamelizuotas lašišos filė sluoksnis pabrėžtų salyklų sodrumą ir apynių aromatą.
Midijos alaus padaže: troškintos midijos su česnaku, svogūnais ir lašeliais „Hoptimist“ alaus – subtilus skonis ir alaus užuomina patiekale puikiai derėtų su gėrimu. - Sūriai: aromatingi sūriai – čederis: Subtilus kartumo ir sūrumo derinys; mėlynojo pelėsio sūris: Intensyvus skonis kontrastuoja su citrusinėmis alaus natomis; Brie arba Camembert: Sviestiškas skonis sušvelnina alaus kartumą.
- Užkandžiai: aštrūs vištienos sparneliai – gausiai prieskoniais gardinti sparneliai išryškina alaus aromatingumą ir „nukarpo“ aštrumą.
Grilyje keptos daržovės su medumi: medus subalansuoja alaus kartumą, o daržovių karamelizuotos natos dera su salyklų sodrumu. - Desertai: citrinų tartaletės – lengvas rūgštumas pabrėžia „Mosaic“ apynių citrusines natas; sūdytos karamelės pyragas: derinys su karameliniais salyklais, kurie atsispindi ir alaus skonyje.
Esminis principas – išlaikyti pusiausvyrą tarp saldumo, rūgštumo ir kartumo, tuo pačiu pabrėžiant unikalius alaus bruožus.