Description
„König Ludwig Weissbier“ – klasikinis kvietinis alus, pasižymintis švelniu, vaisiniu su šiek tiek prieskonių skoniu. Jo gaivumas ir subtiliai saldus skonis ypač gerai subalansuoja sūrius ir lengvus patiekalus, todėl tai puikus pasirinkimas tiek pietums, tiek vakarienei. Šis alus puikiai dera su lengvais ir subtiliais patiekalais, kurie pabrėžia jo gaivumą ir aromatą:
- tai – ir tradiciniai bavarų patiekalai („Weißwurst“ – baltosios dešrelės su saldžiomis garstyčiomis ir minkštu pretzeliu; kumpio ar kiaulienos patiekalai, pavyzdžiui, kepta kiaulienos koja; bavarietiškos salotos, tokios kaip bulvių salotos su acto ir aliejaus padažu);
- Jūros gėrybės ir žuvis: (lengvai kepta ar grilyje ruošta žuvis, pavyzdžiui, menkė, ešerys ar lašiša; midijos arba krevetės su lengvu padažu; Sušiai ar sashimi);
- Paukštiena (vištiena arba kalakutiena su citrusiniu arba lengvu grietinėlės padažu; grilyje kepta vištiena su švelniais prieskoniais);
- Vegetariški patiekalai, kaip kad šparagai su olandišku padažu, kepti arba troškinti grybai ar daržovių salotos su citrusiniu vinigretu.
- Aštrūs ar egzotiški patiekalai: azijietiškos sriubos, pavyzdžiui, „tom kha gai“ ar Tailando kario patiekalai su kokosų pienu, meksikietiški takos su vištiena arba žuvimi.
- Puikiai dera ir švelnūs ir kreminiai sūriai (pvz., brie, camembert ar gouda), švieži feta ar ožkos sūriai.
- Prie šio alaus galima priderinti ir desertus – vaisių pyragus ar desertus su obuoliais, persikais arba abrikosais, citrusiniais vaisiais ar tiesiog vaisių salotas su šlakeliu medaus ir mėtomis.