Amžiaus patikrinimas

Ar Jums yra 20 metų?

Įeidamas į Volfas Englman svetainę Jūs sutinkate su mūsų privartumo politika.

Asmenims iki 20 metų alkoholio gaminiai neparduodami

Alaus gamyba

Gamyba

ALAUS GAMYBA

MALIMAS

Salyklas alaus darykloje yra malamas specialiame valciniame  drėgno malimo malūne. Salyklo grūdai yra sutraiškomi į kelias dalis, vadinamas frakcijomis, bei maišomi su reikiamu kiekiu vandens. Jau malimo metu yra gaunamas mentalas.

UŽMAIŠYMAS

Iš malūno į užmaišymo katilus paduotas mentalas gali būti užmaišomas be pavirinimo, infuziniu būdu, arba su pavirimu – dekokciniu. Veikiant salykle esantiems fermentams, užmaišymo katile salyklo krakmolas suskaldomas iki fermentacijai tinkamų cukrų (sacharozė, maltozė).

MISOS FILTRACIJA

Iš užmaišymo katilo mentalas keliauja į filtravimo katilą, kuriame misa yra atskiriama nuo netirpiųjų grūdo dalių ir lukšto – salyklojų.

Virimas

Skaidri išfiltruota misa yra verdama virimo katile. Į virimo katilą yra dozuojami ir apyniai, kurie suteikia misai aromatą ir kartumą. Taip pat virimo metu misa yra sterilizuojama, išgarinamas vandens perteklius, tamsėja spalva.

NUSODINIMAS (MISOS NUSKAIDRINIMAS)

Išvirta misa liestine kryptimi paduodama į apatinę hidrociklono (nuskaidrintuvo) dalį. Jame susidaro sūkurio efektas, kuris visas netirpias misos dalis ir medžiagas nusodinama į taisyklingą kūgį.

BRANDINIMAS

Atšaldyta iki reikiamos temperatūros misa transportuojama į cilindrines konusines talpas (CKT), kuriose vyksta misos fermentavimas ir alaus brandinimas. Alaus brandinimo metu formuojasi alaus puta, bei formuojasi alaus išskirtiniai skoniniai ir aromatiniai junginiai.

Šaldymas

Misos šaldytuve misa atšaldoma iki reikiamos temperatūros fermentacijos procesui.

Fermentavimas

Fermentacijos metu misos cukrūs mielėmis rauginami į etilo alkoholį ir anglies dioksidą.

BRANDINIMAS

Atšaldyta iki reikiamos temperatūros misa transportuojama į cilindrines konusines talpas (CKT), kuriose vyksta misos fermentavimas ir alaus brandinimas. Alaus brandinimo metu formuojasi alaus puta, bei formuojasi alaus išskirtiniai skoniniai ir aromatiniai junginiai.

ALAUS FILTRACIJA

Kad alus būtų skaidrus, stabilus ir geros prekinės išvaizdos jis yra filtruojamas. Atskiriamos drumstumą sukeliančios dalelės.

IŠPILSTYMAS

Filtruotas alus yra pilstomas į keturių tipų skirtingą tarą – KEG statinaites, plastikinius butelius, stiklinius butelius ir skardines.

KOKYBĖS KONTROLĖ

Kokybei užtikrinti alaus gamyba kontroliuojama visose gėrimo gaminimo stadijose, atliekant fizikinius, cheminius ir mikrobinius tyrimus.

SANDĖLIAVIMAS

Išpilstytas į prekinę tarą, alus yra laikomas vėdinamuose, nuo saulės spindulių apsaugotuose sandėliuose, kuriuose esanti oro drėgmė ne didesnė kaip 75 proc., o temperatūra 10-20 laipsnių.

Prenumeruokite

Sužinokite naujienas pirmi

    Susisiekite

    Susisiekite

    Kaunakiemio g. 2-1, LT-44354 Kaunas

    Įmonės kodas: 133990589

    PVM mok.k. LT339905811


    Tel.: 324345 Fax. 321

      Volfas Engelman

      Kaunakiemio g. 2-1, LT-44354 Kaunas

      Įmonės kodas: 133990589

      PVM mok.k. LT339905811

      Tel.: 324345 Fax. 321

      © 2024 Web solutions P.idea,
      All Rights Reserved

      No products in the cart.