Ar Jums jau yra 20 metų?

Apgailestaujame, tačiau į svetainę gali patekti tik asmenys sulaukę 20 metų.

Apie Volfas Engelman Studiją

class="content center">
ALAUS GAMYBINIS KELIAS

ALAUS GAMYBINIS KELIAS

„Turėdami galimybę pamatyti, kaip alus gaminamas ar net sudalyvavę gamybos procese, vartotojai labai dažnai nustemba. Sugriūna visi mitai ir stereotipai – alus pasirodo esąs gyvas produktas, turintis unikalų gamybinį kelią, o ne industrinis gėrimas“ – teigia Marius Horbačauskas, „Volfas Engelman“ generalinis direktorius.

Bravoras atveria skonių improvizacijoms ir edukacijai atvirą „Volfas Engelman Studiją“, kuri pakvies visuomenę interaktyviai įsitraukti į kūrybinį ir pažintinį procesą.

naujai bravoro erdvei - menininkų pamėgtas "studijos" pavadinimas

Studija bus alaus dirbtuves primenanti erdvė – interaktyvaus kūrybinio proceso vieta. Čia eksperimentuosime, kursime naujus produktus, ragausime, klausime kolegų ir būsimų vartotojų nuomonės. Sėkmingiausius kūrybinio proceso produktus imsime gaminti didesniais kiekiais ir paleisime į gyvenimą. Įsivaizduokite erdvę, kur girdisi verdamas alus, skleidžiasi misos ir apynių kvapas bei verdamo alaus šiluma, o visa įranga – salyklo malūnas, virimo katilas, fermentacijos talpos – pasiekiama ranka. Tai – mūsų Studija.

Alaus mėgėjai, žinovai bei visi susidomėję čia turės galimybę ne tik degustuoti, susipažinti su alaus rūšimis bei istorija, bet ir praktiškai dalyvauti gamybos procese. Pabuvęs tokioje erdvėje mūsų lankytojas turėtų pasijausti žymiai didesnis alaus ir alaus kultūros žinovas. Studija turėtų tapti ta vieta, kur ne tik mūsų, bet ir mūsų partnerių kūrybiškiausi žmonės galėtų atsiskleisti ir sukurti kažką naujo bei įdomaus. Be to, improvizuosime ne tik su alaus kūrimu. Maisto gamyba užsiimantiems partneriams suteiksime erdvę kurti skirtingus užkandžius ir patiekalus, ieškoti unikalių sprendimų, derančių su skirtingomis alaus rūšimis.

naujai bravoro erdvei - menininkų pamėgtas "studijos" pavadinimas
KŪRYBINIS PROCESAS

KŪRYBINIS PROCESAS

Kūrybinio proceso metu gali gimti iš tiesų unikalių, išskirtinių, galbūt net labai asmeniškų, autorinių gėrimų. Ilgai galvojome, kaip reikės vadinti alaus rūšis, kurių gims Studijoje. Po ilgų svarstymų apsistojome ties idėja visą seriją vadinti „Alaus laiškais“. Laiškų būna labai daug ir įvairių, jie atkeliauja iš viso pasaulio, kaskart vis skirtingi, unikalūs, dažnai labai asmeniški ir vienetiniai, skirti būtent tam asmeniui. Labai panašiai bus ir su mūsų Studijoje gimstančiu alumi. Kiekvienas galės atrasti sau skirtą.

Jau turime ir pirmuosius, bandomuosius serijos laiškus iš skirtingų vietų: „White IPA iš Sietlo“, „Ruby Stout iš Dublino“, „Chili Pils iš Verakrūzo Meksikoje“ ir „Cream Ale iš Braitono“.

ilgai brandinta idėja

Studijos ar „minibravoro“ idėją turėjome jau seniai, gal kokius 5-6 metus. Kiekvienais metais ta mintis pakartotinai iškildavo strateginių sesijų metu, bet dėl vienų ar kitų priežasčių vis atidėdavom. Keliaudami po įvairias šalis analizavome geriausias praktikas pasaulyje, rinkome idėjas ir koncepcijas. Teko aplankyti daugiau nei 20 skirtingų vietų.

Stengėmės semtis įkvėpimo iš geriausių idėjų, ieškoti, kaip jas būtų galima pritaikyti pas mus, bet kartu sukurti kažką naujo ir unikalaus. Norėjome, kad mūsų pirmine ir pagrindine paskirtimi taptų naujų produktų kūrimas ir vystymas. Kita vertus, nenorėjome tapti slapta bandymų laboratorija – norėjome būti atviri žmonėms. Todėl produktų kūrimo misija išsiplėtė iki atviro minibravoro su degustaciniu centru ir ekspozicija. Kūrybinis procesas vis dar tęsiasi – svarstome galimybę kelias dienas per savaitę Studiją paversti ir išskirtiniu alaus baru, atviru visiems įspūdžių ištroškusiems alaus mėgėjams.

ilgai brandinta idėja