Description
„Volfas Engelman Tradiciškas“ – klasikinis šviesus lageris, pasižymintis subalansuotu skoniu, lengvu kartumu ir salyklinėmis natomis. Toks alus puikiai tinka prie įvairaus maisto, tačiau geriausiai dera su vidutiniškai sunkiais, tradiciniais ir ne per daug intensyvaus skonio patiekalais. Štai keletas rekomendacijų:
- lietuviški tradiciniai patiekalai: cepelinai su spirgučių padažu arba grietine; kepti bulviniai blynai su grietine arba grybų padažu; raugintos daržovės (agurkai, kopūstai) kaip garnyras; kiti lengvi lietuviškos virtuvės patiekalai;
- mėsos patiekalai: kepta kiauliena arba šonkauliai su bulvių garnyru; dešrelės ar rūkytos mėsos užkandžiai; kepta vištiena ar kalakutiena su bulvėmis ir daržovėmis;
- jūros gėrybės ir žuvis: kepta žuvis, pavyzdžiui, menkė, ešerys ar lašiša; rūkyta žuvis, tokia kaip skumbrė ar silkė (ypač su svogūnais ir grietine); žuvies piršteliai arba žuvies kotletai;
- vegetariški patiekalai: bulvių košė su sviestu ir troškintomis daržovėmis; daržovių troškiniai su pomidorų ar grietinėlės padažu; sūrio pyragaičiai arba varškės apkepai;
- užkandžiai prie alaus: česnakinės duonos skrebučiai su sūriu; traškučiai arba riešutai; rūkyti sūriai, tokie kaip vytintas arba plėšomas sūris; sūriai – puskiečiai ir kietieji sūriai, tokie kaip edamas, gouda ar džiugas; švelnesnio skonio fermentiniai sūriai;
- aštrūs ir egzotiški patiekalai: kepti sparneliai su BBQ arba švelniai aštriu padažu; meksikietiški užkandžiai, kaip nachos su sūrio padažu;
- desertai: obuolių pyragas su cinamonu; meduoliai arba šokoladiniai sausainiai;
„Volfas Engelman Tradiciškas“ yra universalus alus, todėl jis tinka tiek prie kasdienio maisto, tiek šventiniam stalui. Jo lengvas ir švelnus skonis papildo tiek lietuviškus, tiek tarptautinius patiekalus.